Slimmer verkopen dankzij kunstmatige intelligentie. Microsoft Dynamics 365 Sales is één van de meest krachtige en ontwikkelde CRM-systemen van dit moment. Dynamics 365 sales is de opvolger van Microsoft CRM. Dankzij de toepassing van kunstmatige intelligentie kun jij jouw verkoopresultaten verbeteren, verkoopprocessen optimaliseren, waardevolle commerciële inzichten opdoen én nieuwe kansen voor jouw onderneming creëren.

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie of artificiële intelligentie (AI) zijn systemen die zelflerend zijn. Het zijn computersystemen of machines die onze eigen intelligentie nabootsen om taken uit te voeren en die zichzelf tijdens dat proces kunnen verbeteren op basis van de verzamelde informatie. Kunstmatige intelligentie (AI) is overal om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan Google en Facebook, hun algoritmes maken ook gebruik van AI.

Kunstmatige intelligentie en Microsoft Dynamics 365 sales

De integratie met kunstmatige intelligentie of artificiële intelligentie (AI) is binnen Microsoft Dynamics 365 Sales op verschillende manieren zichtbaar. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van spraakherkenning in het CRM-systeem. De module Relationship Analytics analyseert de interacties met klanten en prospects en laat de commerciële waarde van deze relaties inzien en begrijpen. Het CRM-systeem biedt ook een virtuele Sales assistent, die zegt welke dingen je eventueel kunt doen, passend bij de klantrelatie. Hierover straks meer.

CRM-systeem voor Sales professionals

Het gebruik van een professioneel CRM-systeem kan direct bijdragen aan de commerciële doelstellingen van jouw organisatie. Met name medewerkers van een Sales afdeling profiteren enorm van een slim en goed werkend CRM-systeem. Dit is belangrijk, want het behalen van de commerciële doelstellingen van de gehele organisatie ligt immers voor een belangrijk deel in handen van deze professionals.

Inzicht in de (klant)relatie

De module Relationship Analytics geeft direct inzicht in de kwaliteit van de klantrelatie, bijvoorbeeld: ‘goed’ of ‘matig’’. Het systeem verzamelt data over welke interacties er hebben plaatsgevonden, hoeveel tijd er aan een bepaalde klant is besteed, wie er reageert en hoe snel men reageert. Vervolgens worden er automatische berekeningen gemaakt die inzicht geven in de relatiestatus van de klant. Je kunt op deze manier inzien: met wie heb je sterke relaties en met wie niet? Met welke klanten heb je belangrijke deals lopen? Of hoe kun je de specifieke relatie verbeteren, om de kans op het winnen van een deal te verhogen? Meer over relatie, sales en entiteiten.

Virtuele assistent

Microsoft Dynamics voor Sales bevat veel handige tools, zoals een virtuele Sales assistent. Je ontvangt bijvoorbeeld suggesties voor Sales activiteiten, die passen bij de klantrelatie en de verschillende verkoopfasen. Je ontvangt bijvoorbeeld een reminder als de deadline voor een opportunity sluit, terwijl je de klant al een paar weken niet meer hebt gesproken. Of als je nog een e-mail moet beantwoorden, of als er helemaal geen activiteit meer is geweest. Zo loop je dus niet onnodig omzet mis.

Bol360 - Microsoft Dynamics 365 Sales

Sales dashboard van Microsoft Dynamics 365

Het Sales dashboard is het eerste wat je ziet, zodra je Microsoft Dynamics 365 opent. Je ziet in dit dashboard zaken die voor jou interessant zijn als Sales professional. Bijvoorbeeld jouw Sales pijplijn, openstaande leads en scores, hoe mensen binnen het team presteren, welke taken nog openstaan, welke telefoontjes je nog moet plegen, enzovoort. Kortom: het Sales dashboard geeft inzicht in hoe jij zaken direct kunt verbeteren. En je hoeft geen tijdrovende Sales rapportages meer op te stellen, want die zijn realtime beschikbaar.

Mobiele app

Alle functionaliteiten van de desktopversie, zijn ook beschikbaar in de mobiele app van Microsoft Dynamics 365. De mobiele app kent een fijne interface en een consistente weergave. Je hebt een duidelijk overzicht van jouw Sales pijplijn, klanten en contacten. Zo kun je bijvoorbeeld ook in de auto onderweg naar een klant, rechtstreeks uit het systeem een routeplanner halen met je mobiel.

Visitekaartjes en spraakherkenning

Een andere leuke en nuttige feature is het scannen van visitekaartjes. Dynamics creëert dan automatisch een nieuwe lead, waarbij je zelf taken en reminders kunt toevoegen. Ook kun je hierbij gebruik maken van spraakherkenning. Je geeft dan bijvoorbeeld de opdracht “klant productbrochure toesturen”.

Voor wie interessant?

Met alle genoemde innovaties en kenmerken vraag je je misschien af: “Is Microsoft Dynamics ook geschikt voor mijn organisatie?” Microsoft Dynamics 365 Sales is met name interessant voor ambitieuze MKB-bedrijven en Sales professionals die hun doelstellingen en activiteiten graag naar een hoger niveau tillen – én die slimmer en efficiënter willen werken. Voor kleine(re) bedrijven is er een apart prijsplan, op aanvraag.

Gratis demo Microsoft Dynamics 365 sales

Wij geven jou graag een gratis demonstratie van Microsoft Dynamics 365 Sales, zodat jij kunt zien wat Microsoft Dynamics voor jouw organisatie kan betekenen. Wij kunnen jou hierbij ook advies geven over de mogelijke integraties of extensies, die passen bij jouw organisatie.

Contact

Als jij graag wilt dat wij jou helpen met de implementatie van Microsoft Dynamics 365, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen jou graag!

Waarom Bol360?

  • Optimaliseer je bedrijfsprocessen
  • Hulp bij pakketselectie
  • Integratie van Microsoft 365
Direct contact