Nieuws

Nieuwe functionaliteiten Microsoft Teams

16 juni 2020

Microsoft gaat opnieuw een update uitbrengen voor de applicatie Teams. Microsoft probeert in te spelen op de wensen van de gebruikers van Microsoft Teams en de laatste maanden is dat gebruik flink gestegen. Zo maken naast bedrijven ook veel scholen gebruik van Teams, om digitaal les te kunnen geven.

Breakout Rooms

In de herfst wordt ook de functionaliteit ‘Breakout Rooms’ toegevoegd. Sommige mensen kennen dit misschien van andere applicaties, bijvoorbeeld Zoom.

Met een Breakout Room kunnen groepjes deelnemers van een Teams-vergadering zich terugtrekken in een eigen vergadering, om bijvoorbeeld een deelonderwerp te bespreken. Later kunnen de groepjes dan weer bij elkaar gevoegd worden.

Microsoft Teams - 49 gebruikers

Maximaal 49 gebruikers in beeld

Onlangs heeft Microsoft het aantal gebruikers dat maximaal in beeld kan zijn tijdens een vergadering vergroot van 2×2 (4 personen) naar 3×3 (9 personen). Gebruikers geven echter aan graag meer mensen tegelijk in beeld te willen zien. Vooral uit de educatieve sector komt de wens om een hele klas tegelijk te kunnen zien. Daarom wordt het ‘grid’ vergroot naar 7×7, waardoor je straks maximaal 49 personen tegelijk in beeld kan zien!

Microsoft verwacht dit uit te rollen naar ‘preview’ aan het einde van deze maand (vraag je beheerder naar de mogelijkheden hiervoor). De officiële uitrol wordt verwacht in de herfst.

300 gebruikers

Het maximaal aantal deelnemers in een meeting wordt vergroot naar 300 personen.

Eigen achtergronden

Sinds enige tijd is het niet alleen mogelijk om je achtergrond te blurren, maar ook om een andere achtergrond te kiezen. Microsoft heeft daarvoor een aantal standaard afbeeldingen beschikbaar, zodat het bijvoorbeeld lijkt alsof je in een ander gebouw of op het strand zit.

Korte tijd geleden is hier een optie bijgekomen: de mogelijkheid om eigen achtergronden toe voegen. Druk op de knop ‘Nieuwe toevoegen’ en kies een afbeelding van je computer. Probeer wel een afbeelding te kiezen die een hoge resolutie heeft, anders zal het niet mooi lijken en wellicht afleiden bij andere deelnemers.

Microsoft Teams - achtergrond aanpassen