Nieuws

Nieuwe functies Microsoft Teams

14 mei 2020

In Microsoft Teams worden de komende weken een aantal nieuwe functies toegevoegd. Teams is een cloudproduct van Microsoft en Microsoft is continu bezig met het verbeteren van haar software. Hieronder noemen we een aantal, waarvan wij merken dat hier veel vraag naar is.

Meer deelnemers tegelijk in beeld

Een van de meest aangevraagde wijzigingen van dit moment, is om meer deelnemers tegelijk in beeld te hebben. Momenteel zie je in Teams maar vier personen tegelijk, iets wat veel mensen jammer vinden. Gelukkig gaat Microsoft dit uitbreiden naar negen personen! Wanneer er meer dan negen personen in de vergadering zitten, wordt gekeken naar wie er aan het woord is om te bepalen wie er in beeld komen. Daarbij wordt óók gekeken naar wie de beste verbinding heeft.

Steek je hand omhoog

Bij een Teams-vergadering met meerdere deelnemers, krijg je al snel dat mensen door elkaar heen praten en dat er veel ‘ruis’ op de lijn is. Handige tip, laat iedereen zijn microfoon dempen, tenzij men iets wil zeggen. Dat scheelt al aanzienlijk!

Microsoft heeft erover nagedacht hoe ze dit verder kunnen verbeteren en komt met de ‘Raise hand’-functie, oftewel: steek je hand op. Hiermee geef je aan dat je iets wilt zeggen, zichtbaar voor de andere deelnemers. Dit helpt om minder door elkaar te praten. De raise hand-knop komt gewoon op het horizontale menu. De andere deelnemers zien een handje naast jouw naam verschijnen.

Nieuwe functies Microsoft Teams

Verschillende chatschermen

Het wordt straks mogelijk om meerdere chatschermen of gesprekken tegelijk weer te geven met de pop-out functie. Je kunt de gespreksvensters vervolgens verslepen naar het beeldscherm dat jij wilt.

Systeemaudio delen

Hiermee kun je tijdens live-events het geluid delen dat jij hoort op jouw computer. Bijvoorbeeld een instructiefilmpje of een wachtmuziekje. In een gewone meeting kon dit al, maar nu dus ook bij een livesessie.

Deelnemersrapport downloaden

Hiermee kun je achteraf kijken wie er allemaal hebben deelgenomen aan een vergadering. Je kunt hier een overzicht van downloaden in Excel. Je hoeft dit dus niet te noteren tijdens de meeting. Dit kan handig zijn als naslagwerk, bijvoorbeeld voor leraren die de aanwezigheid willen bekijken voor een online les.

Microsoft rolt deze wijzigingen in de komende maanden uit. De beheerder van je Office365 omgeving kan ervoor zorgen dat je deze updates zo snel mogelijk krijgt.

Meer weten over Microsoft Teams, bijvoorbeeld over een implementatie bij jouw organisatie? Neem gerust contact op met Erik van Luit (erik@bol360.nl of 050 – 211 1360) voor meer informatie.