Nieuws

Microsoft Teams komt met nieuwe functionaliteiten

17 juli 2020

Microsoft heeft de laatste maanden goed gekeken naar de feedback van haar gebruikers en naar de manier waarop tools zoals Microsoft Teams worden gebruikt. Daarom heeft Microsoft Teams vorige week wederom een set van nieuwe functionaliteiten aangekondigd. De functionaliteiten moeten online samenwerken meer natuurlijk en meer interactief laten aanvoelen. We lichten hier een aantal functies toe.

Together mode

In deze modus worden alle deelnemers van de vergadering samen in dezelfde achtergrond geplaatst, waardoor je het gevoel krijgt dat je samen met elkaar in dezelfde kamer zit. Daarnaast helpt de together mode je om te focussen op gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. De mode is erg geschikt voor meetings waarbij meerdere mensen aan het woord zijn, zoals bij brainstormsessies.

Dynamic view

Deze modus bevat een aantal nieuwe functies. Hierdoor krijg je meer controle over de manier waarop gedeelde schermen en de camera’s van andere deelnemers in beeld zijn. Je kunt nu bijvoorbeeld het gedeelde beeld aan de ene kant zien en specifieke deelnemers aan de andere kant van je scherm. Hiermee bouwt Microsoft door op de nieuwe functies om meer personen tegelijk in beeld te zien, zoals de mogelijkheid om 49 personen in beeld te hebben of breakout rooms.

Videofilters

Net als veel social media is het binnenkort in Teams mogelijk om filters toe te passen op je camerabeelden. Deze filters kun je alvast instellen voordat je deel gaat nemen aan een meeting. Hiermee kun je bijvoorbeeld de belichting of de focus van je camera aanpassen, zodat je goed voor de dag komt in je meeting!

Live reacties

Wanneer er veel mensen tegelijk in beeld zijn is het soms lastig om te onderscheiden of mensen bijvoorbeeld knikken of lachen. Daarom voegt Microsoft emoticons toe in Teams, waarmee je op een subtiele manier je mening kunt laten zien aan de andere deelnemers.

Chat bubbels

Op dit moment kun je al tijdens een vergadering gebruik maken van de chat. Maar de andere deelnemers moeten dan het chatpaneel openen om te zien wat er is getypt. Binnenkort zijn chatberichten echter direct op het scherm zichtbaar bij alle deelnemers.

Whiteboard

Teams vergaderingen kennen al een whiteboard functie, maar deze wordt binnenkort verbeterd, met onder andere snellere laadtijden, post-it notes, tekstvakken en sleepfuncties.

whiteboard

Taken

Binnen Teams komt het ‘taken’ tabblad beschikbaar. Deze kan je straks aan je Teams applicatie toevoegen. Het tasks tabblad laat in een gecombineerde weergave al je taken zien die binnen Office365 op je naam staan. Het maakt niet uit of ze in Microsoft Planner, in Microsoft To Do, of in Microsoft Outlook staan. In deze weergave zijn ze allemaal zichtbaar en te beheren. Dit maakt het ook gemakkelijk om taken te bekijken op je telefoon of tablet, via de Microsoft Teams app.

taken tabblad

Wanneer zijn de functionaliteiten beschikbaar?

De verwachting van Microsoft is dat deze functies in de komende zes weken beschikbaar komen.